Brendiranje tvrtke DigitalQConcept

Brendiranje tvrtke DigitalQConcept

Za našeg partnera, švicarsku tvrtku Digital Q Concept, odradili smo brendiranje tvrtke, izradu logotipa, grafičke standarde, osmišljavanje primarnih company story tekstova te dizajn promotivnih materijala i izradu web stranice. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem i posredovanjem između ponuđača usluga iz područja promocije i IT-a te klijenata koji imaju potrebu za tim uslugama.

Dizajn logotipa kao priča o tvrtki

Dizajn logotipa u slučaju Digital Q Concepta nosi vizualnu igru koja naglašava filozofiju i uslužni spektar tvrtke. Osnovna tipografija “Digital Concept” dizajnirana je da komunicira jednostavnost i stabilnost, a moderan izgled slovnih znakova ističe dinamiku, proaktivnost i kreatanje do cilja prepoznavanjem i rješavanjem problema. Spoj slovnih znakova “D” i “C” reprezentira povezanost uključenih strana u poslovni proces i marketinšku komunikaciju. Također, znači i prekretnicu, novo usmjeravanje tj. pivoting point u promišljanju vlastite prezentacije na tržištu.
Vizualnu ravnotežu logotipu daje simbol slovnog znaka “Q” koji upravo zbog ravnoteže tipografiji nosi specifičnu vizualnu težinu. Simbol je slojevit u tumačenju i predstavlja:

  • točku koja izlazi izvan primarnog okvira = think outside the box;
  • povećalo kao simbol za pretraživanje (search) = potraga za pravim rješenjima;
  • nasmijano ljudsko lice = uspjeh.

Konačno, jasna točka na desnoj margini logotipa ujedno govori o predanosti da se stvari dovedu uspješno do kraja (točka na kraju izjave) = povjerenje i uvjerljivost.

Digital concept 01

Digital concept 02

Digital concept 03

Digital concept 04

Digital concept 05

Digital concept 06

Digital concept 07

Digital concept 08

These website uses cookies to enhance your user experience and keep track of your visit.
Learn more...

Okay Remove cookies